fredag 4 september 2009

Vallning


Idag har vi varit och vallat uppe hos Ann igen, i regn och storm!! Men vad gör man inte för sina hundar :) Anna med Bob var också med och tränade. Nikita och jag kämpade på men det är inte lätt!! Gaah!! Det känns visseligen som att vi tar ett litet, litet kliv framåt varje gång men sedan när vi åter kommer tillbaka så blir det ett stoort kliv bakåt istället, suck, man ska ha egna får eller får i närheten som man kan träna regelbundet på, vallning är SVÅRT och det tar tid. Inte alls som agility där man ganska snabbt kan lära in hunden alla hinder och grundläggande handling så att man faktiskt kan ta sig runt på en tävling.

Nikita fick idag fortsätta träna en massa ligg, nöta, nöta ,nöta. Tänk att ett ligg som funkar så bra annars bara kan försvinna sådär *poff* såfort det kommer får in i bilden!! Hon flankade även fint ett par gånger i en övning som Anna hjälpte mig med, dock la hon sig inte på mitt "ligg" och det är ju det som är lite hela grejen, att hon ska flanka ut en bit och sedan lägga sig men lägger hon sig inte så tappar man hela poängen, även om hon flankar ut fint i starten, ja man kan bli gråhårig av det här haha :D

Kellie fick komma ut lite i början och köra men hon lydde inte alls så hon fick gå och sätta sig i bilen, så kan det går om man slår dövörat till!
Loke har nu varit på dagis hela denna veckan, vi har lämnat honom 1 timme varje dag sen i onsdags och även varit där med honom ca 1 timme varje gång och det är inga som helst problem att lämna honom, han har inte gråtit en enda gång varken när vi gått eller när vi varit borta. Han har både ätit mellanmål och lunch på dagis utan oss och det har gått jättebra och han har ätit massor :)

2 kommentarer:

  1. Oj, vad tiden går fort! Loke på dagis! Kul att det funkar bra :o)

    Och heja dig som är så flitig med vallningen!!
    Då kanske det får stå vallning på schemat ist för agility nästa gång vi ses ;o)
    Eller både och kanske, Nikita verkar va som Mick som bara går och går och går!

    Kram Tina

    SvaraRadera
  2. Tack för gratulationer!!

    Så synd att vi inte bor nära varandra så kunde "familjen" valla ihop :)

    Vi letar fortfarande vall-ställe, jag har skrivit till de på agdala men inte hört ngt så jag ringer nästa vecka om de inte hör av sig.

    Vi har börjat träna inför 2:an nu och har funderingar på att starta tvåan redan i höst (beroende på löp) , hon är så smart o lättlärd så det är inte klokt ;)


    Kram

    SvaraRadera