måndag 17 augusti 2009

Dagis & vagnstrul

Idag var vi på besök på dagis. Det var inte inskolning utan bara ett kort informationsmöte sådär innan inskolningen. Det var två andra barn som också var där och skulle börja nu till sensommaren/hösten och det visade sig att vi känner dom båda. De ena är Kalle & Stina med sin son Alexander, de känner vi väl sedan innan men vi hade faktiskt ingen aning om att Alexander skulle börja samma dagis som Loke, det blev en positiv överraskning! Sedan var det Malin med sin dotter Moa, Malin och jag gick samma mammagrupp på mvc när vi väntade våra små så vi kände ju också varandra sedan innan, trevligt.

Loke var full i bus och var först fram till leksakerna helt obekymrad över att vi inte följde med. Det var som att han totalt glömde bort oss när han kom in på dagis och såg alla leksaker och andra barn, han bara lekte och busade hela tiden och utforskade alla rum som fanns, någon blyghet fanns där inte att tala om. När vi sedan skulle gå hem efter ca 1 timme fick vi gå in till rummet med de stora barnen och hämta honom för där satt han och lekte med de äldre och en dagisfröken, tror nog inte alls att han ville hem! Så nu känns det lite lättare i mammahjärtat när jag såg hur kul han hade, jag som trodde han skulle vara blyg och mammig.

På kvällen lämnade vi in våran vagn på lagning för andra (!) gången på 1 år och 3 månader! Den har visseligen varit sönder från alldra första början har vi kommit fram till nu då den alltid dragit snett, dock tänkte vi inte så mycket på det i början, vi hade ju ingen erfarenhet av ifall vagnar brukade dra lite snett eller inte. Det är alltså en tre-hjuling vi har och det är framhjulet som har knasat. Eftersom att vagnen har dragit snett så har navet i hjulet gått sönder, vi fick ett nytt framhjul för ca 3 månader sedan och nu har det börjat gå sönder igen så denna gången beställdes ett helt nytt chassi. Hoppas nu att den blir ordentligt lagad och slutar dra snett för det är otroligt jobbigt att köra en vagn som hela tiden drar väldigt mycket åt höger, man känner sig helt snevriden efter en långpromenad med den vagnen :( Eftersom vi fick en deffekt vagn från första början så går det som tur är på reklamation!

3 kommentarer:

  1. vad roligt att både alexander och moa ska börja på samma dagis :) skönt att det gick bra med loke

    SvaraRadera
  2. Jag minns när Felix var liten, usch vilket strul det var med vagnen. :/

    Idag tog Pebbels sitt andra förstapris och en tredjeplacering :-)

    SvaraRadera
  3. Skönt att Loke gillade dagis så bra.

    SvaraRadera