lördag 6 juni 2009

Agilitytävling i Växjö

Idag är det sveriges nationaldag och den har jag och Nikita spederat på Växjö BK med agilitytävling. Fyra stycken klasser, två agilityklasser och två hoppklasser. Väldigt välarrangerat av Växjö BK och det flöt på bra hela dagen.

Det blev en lång dag då vi var uppe redan klockan 04:00 och åkte hemifrån 04:40, var i Växjö lagom till kl. 07:00.

Dagen började med agilityklass A. Nikita var laddad till tusen och det mesta gick nog fel i den klassen med någon rivning, en missad tunnelingång och sen flög hon av gungan och hoppade A-hindret, det var bara att ta om och diska oss, bus-Nikita ;P Träna kontaktfälten är det som gället! Den var en rätt klurig bana med mycket handling och det gällde att man jobade hela tiden. Jag och Nikita har fortfarande svårt för handlings-kluriga banor men vi jobbar på!

Hoppklass A var en ren fartbana, fanns klappt någon svårighet och jag gick in med vinnartankar. Loppet gick kanon och alla byten satt som ett smäck, hittills det bästa loppet vi kört officiellt men (för det måste ju alltid finnas ett men..) Nikita hoppasde ramen på däcken :/ Men jag är endå väldigt nöjd over det loppet och när Nikita kom ut i full fart ur en tunnel och tog en klockren slalomingång hörde jag någon ropa "SNYGGT!" från bankanten, gissa om man blev peppad att köra gärnet på slutsputen då! 5 fel slutade det loppet på, hem och träna däck!

Nästa agilityklass var något enklare än den förra, det blev en rivning på andra hindret men sedan såg det bra ut fram till tredje hindret från slutet som var gungan, den flög hon på, igen! Valde att ta om och diska oss.

Sista hoppklassen var även den en riktig fartbana. Inga direkta svårigheter utan bara fullt ös! Jag var riktigt peppad att nu tar vi hem den där pinnen. Nikita gick som en raket, allt stämde så hade vi bara slutspurten kvar och var tror ni hon gör? Joo tar ramen på däcket, igen! TRÄNA!! Den har gången tog hon ramen tre gånger i rad så vi blev diskade. Jag som tyckte hon hade blivit bättre på däcket men där hade jag tydligen fel.

Något jag är himla nöjd över idag är slalomen, hon tog alla 4 ingångar!! En gång gjorde hon fel i slalom idag, i första agilityklassaen, men det var i mitten någonstans och det händer i princis aldrig så det är jag inte så orolig för. Träningen sen förra tävlingen har gett resultat! :D

Jag är även väldigt nöjd med hur Nikita sköter sig på tävlingsplatser. Hon ligger och sover som en stock i sin bur mellan loppen men när det gäller då är hon laddad till tusen och ger 110%. Trodde hon skulle vara trött de två sista loppen men icke, hon gick som en liten sportbil min lillskrutta <3

Hann bara hem och snabbduscha innan det bar iväg på middag hemma hos Kristofers föräldrar, som vanligt väldigt gott och jag var hungrig som bara den efter en hel dag men bara några mackor.

Nästa helg är det SM och hela lilla familjen ska ner och kolla på finalerna på söndagen men innan dess är det dags att ha kalas för Loke och Mio på lördagen, stora killarna nu ju!

Har fotat en massa idag men just nu är jag för trött för att ta tag i alla bilder och imorn jobbar jag så de kommer nog inte upp i bloggen förrän i början på nästa vecka skulle jag tro, så kika in igen då :)

Nu ska jag göra som Loke och gå och sova!

3 kommentarer:

  1. Härligt att läsa om era lopp, snart faller allt på plats och då blir ni farliga!!
    Låter som Nikita o Mick är lika på det viset att de kan koppla av mellan och sen vara 110% fokuserade när det gäller.. Synd att Aiko inte har den egenskapen.. Han lägger alldeles för mkt energi på att stressa...

    Kul att ni ska till SM, då ses vi kanske där!?
    Aiko tjockisen ska ju försöka ta sig runt två laglopp :o)

    Kram Tina

    SvaraRadera
  2. Haha, javisst ja, det var ju DIG som jag lånade bilden av!! Då ska jag länka hit, om du vill? Ser fram emot fler foton, åh vad kul!!

    Anja o flock

    SvaraRadera
  3. Hej hopp!!!

    Ha så kul på SM och lycka till med Nikita!! Låter helt underbart att hon är så himla taggad på agility :-)
    kraaam på er :-)
    Lottie

    SvaraRadera